Dagboek A-nest

Dagboek A-nest

Maandag 5 juli

 

Afgelopen weekend zijn weer een aantal hondjes naar hun nieuwe baas gegaan. We hebben er nu nog maar 1 over, en die gaat over een paar dagen weg. De weken zijn voorbij gevlogen, en nu is eigenlijk alles alweer achter de rug. Wat hebben we ervan genoten, ondanks het vele werk. We hopen dat Silke na de jonge hondendag volgend jaar weer een nestje mag krijgen.
Woensdag 30 juni

 

Nu is bestaat het nest nog maar uit 5 pups. Het is op het moment heel erg warm, en daar hebben de pups ook last van. Maandag hadden ineens een paar diaree. Verder waren ze wel goed bij de tijd, dus niks verontrustends. Allereerst moet je er dan achter zien te komen welke pup er last van heeft. En hoe komt zoiets, door de warmte?? Gisteren, dinsdag even contact met de dierenarts gehad, en die gaf aan dat deze klachten door wormen konden komen. We hebben ze steeds op tijd ontwormd, en vandaag was eigenlijk weer de tijd om dit te herhalen. Dus gisteren direct behandeld, en daarna moest het vrij snel weer opknappen. En zowaar, het gaat vandaag alweer een heel stuk beter. Had nooit kunnen denken dat ik nog zo blij zou worden van harde keuteltjes.

Af en toe zitten ze zo mooi, een echte Hovawart uitstraling! En gaten graven doen ze ook al als de beste. Ze ruiken waarschijnlijk een holletje van een muis of zo, en gaan daarin verder graven. Het zwembadje kan ze nog niet echt bekoren. Wel ging het zwart blonde pupje wat we nog hier hebben erin om een speeltje eruit te halen. Daarna hard rennen, want de rest wilde er ineens toch ook wel mee spelen. Even later liggen ze dan weer helemaal gevloerd te slapen. Ik heb het idee dat 1 pupje zijn andere broers en zuster die al weg zijn toch wat mist, hij loopt af en toe wat te piepen. Wij moeten er nog maar een paar dagen goed van genieten, want aankomend weekend gaan er weer een aantal weg.
Vrijdag 25 juni

 

Vanmiddag de laatste nestcontrole gehad. Dat leek allemaal goed. Daarna de hondjes weer lekker in de tuin gedaan. Het zwembadje kan ze niet zo boeien. Als ik ze er even inzet, dan weten ze niet hoe snel ze er weer uit moeten klimmen. Ik had er een flesje van plastic in gedaan, en dat wilde het teefje toch wel erg graag hebben. Uiteindelijk heeft ze toch maar de stoute schoenen aangetrokken en is het badje ingestapt, daarna weer snel eruit. Het is vannacht de laatste nacht dat het nest compleet is.

Zaterdag 26 juni

Je weet van tevoren dat deze dag eens komt, maar het is wel heel erg snel voorbij gegaan de afgelopen zeven en een halve week. Het moment is vandaag gekomen dat we afscheid moeten nemen van drie van onze schatjes. Als eerste is het teefje opgehaald, en in de loop van de dag nog twee zwarte reutjes. Het is heel raar, 's morgens maak je nog tien bakjes voer klaar, en een maaltijd verder nog maar 9, en weer een verder nog 8 enz. Al onze kinderen moesten vandaag weg, en dat was maar goed ook denk ik. Afscheid nemen is niet leuk. Ondanks dat je weet dat de hondjes een goed baasje krijgen. Nu lopen er nog maar 7 in de tuin. Eigenlijk de gemiddelde nestgrootte. Maar hier staat het wel erg kaal. Silke had wel in de gaten dat er zo nu en dan een pup wegging, maar accepteerde dit wel. Ze is wel weer druk doende om haar bot in de tuin te begraven.
Donderdag 24 juni

 

Het is mooi weer. Een heel groot verschil in temperatuur vergeleken met wat dagen terug. We hebben een parasol boven de puppyren staan. Zolang het niet al te hard waait gaat dat goed. Anders is het gewoon te warm voor ze. Ik kreeg als tip om een badje met water neer te zetten, en dat gaan we vandaag doen. Kunnen ze lekker badderen. Afgelopen dinsdag hebben alle pups een test gedaan, dat was ook wel weer intensief voor ze. En ook voor Silke. Zij mocht eerst haar geur aan het stukje veld geven waar de test gehouden werd. Daarna mocht zij zich niet meer vertonen, en moest elk pupje op eigen kracht laten zien ( of niet) hoe hij/zij reageerde op bepaalde situaties. Silke had heel goed in de gaten dat er iets met de pups gebeurde, en was dus wel onrustig. Na afloop heeft ze even heel goed gekeken of alles er nog was, en toen keerde de rust weer terug.
Zondag 20 juni

 

Waar blijft de tijd.... Zowat alweer een week verder. Afgelopen week zijn de pups geent. Dat ging goed. Gelukkig had ik wat hulp, want de paspoorten moesten ook ingevuld. Ze zijn voor zover het weer het toelaat iedere dag lekker buiten. Ze gaan hun moeder al wat nadoen, nl. gaten graven. Ze eten allemaal prima, en je ziet ze gewoon groeien. Het zijn nu echte hondjes. We hebben ze ook omstebeurd even bij ons in de woonkeuken. Dan kan Silke ze stuk voor stuk even aandacht geven. Ze vinden Silke haar stoffen aap ook geweldig. Silke geeft die niet zomaar uit handen, dus trekken ze er beide aan. Ook de plastic kip kunnen ze wel waarderen. Gisteren had één pup de kip bij z'n kop beet, en twee anderen trokken elk aan een poot. Die kippen zijn onverwoestbaar, een echte aanrader. Silke voedt ze zelf niet meer, en de pups weten dat nu ook. Af en toe probeert er toch nog één even te lurken, maar dat staat ze niet meer toe. Ze is heel lief met haar kroost. Vandaag zijn ze even bij de koeien in de stal geweest. Elke pup op de arm, anders was het hoogteverschil wel erg groot. Ook trekkers voorbij zien rijden. De ene pup reageert daar wat rustiger op als de andere. Het heeft al met al wel weer indruk op ze gemaakt. Daarna zijn ze weer lekker in de ren in de tuin geweest. Heb ik mijn dagelijkse gymnastiek ook weer gehad. Ben vrij lenig in m'n benen geworden. Want als je het hekje opendoet loopt de hele meute er meteen uit. Dus been eroverheen slingeren gaat sneller. We krijgen af en toe ook bezoek van buren en bekenden. Onze buurman van verderop had wel een hele bijzondere manier om zijn interesse te tonen. Hij had de twee honden van zijn dochter te logeren. Toen hij ze uitliet kon hij ondertussen door de bomen even naar de hondjes kijken dacht hij. Daarbij had hij niet in de gaten dat die twee honden een meerkoet in de gracht zagen zwemmen, waar ze wel achteraan wilden. Ineens kreeg hij een ruk aan de lijn, en was er geen houden meer aan. Plons daar lag hij in de gracht. Onze dochter Lianne hoorde wel gefoeter, maar dacht aan een opgeschoten jochie. Wel heel lachwekkend allemaal. Nu is hij dus gisteren maar even gewoon door de deur naar binnen gekomen. De komende week wordt het ook weer druk met puppytest enz. Ik kom in huis aan het hoognodige toe, maar dat geeft niet. Straks is er weer genoeg tijd om alle achterstallige klussen weg te werken. Ik krijg nu al last van het lege nestsyndroom, het komt nu wel heel snel naderbij dat de eerste pups alweer weggaan.
Dinsdag 15 juni

 

6 weken oud alweer. Het worden hele hondjes! En ze krijgen ook meer boevenstreken. Silke had in het vinyl in de keuken al een scheurtje gekrabt. En, vinden de pups, dit moet natuurlijk nader onderzocht. Even later is het dus een groter gapend gat. Maar als ik denk dat het simpel op te lossen is met een stuk tape, kom ik bedrogen uit. Ik heb me nog niet omgedraaid, of het ligt er alweer af. Maar ik ben niet voor 1 gat te vangen, dus de bench gewoon een klein stukje naar voren op het gat. Probleem weer opgelost. Ik heb ook ontdekt dat ik de boel het beste schoon kan maken als ze aan het eten zijn. Anders is het haast geen doen meer. Want waar ik ben zijn zij ook, en een dweil is hoogst interessant om in te hangen, evenals broekspijpen, shirt, blote armen enz.

Gisteren zijn ze gechipt. Dochter Denise kwam toevallig vroeg uit school ( voetbalrooster) en kon mooi foto's maken. En ik steeds pups heen en weer brengen. Het was een fluitje van een cent. Sommige pups piepten even, maar het leed was weer snel vergeten. 's Middags zijn ze weer lekker buiten geweest, af en toe 1 apart met Silke, vinden ze beide leuk. Ze kunnen al heel hard rennen. We hebben ook een tunnel in de tuin gelegd, kunnen ze ook doorheen rennen. Dat is even onderzoeken. Het gaat nu nog heel rustig. Maar ik durf niet aan volgende week te denken, ik denk dat het dan heel wat ruiger gaat.

Straks ga ik ze weer eens wegen, en dan ontwormen. Voor de 3e keer. En zoonlief heeft een broedmachine waar allemaal eieren in liggen, waarvan er zo direct een paar uit moeten komen. Hij is aan het werk, dus of mama daar wel even op kon letten. Ja natuurlijk.... Dus de verveling zal niet toeslaan. Ik zal ook proberen om in de loop van de dag nog een paar foto's te plaatsen. We hebben een ander toestel, en dan maak je ook direct weer meer foto's. En wat is nou leuker om te fotograferen als puppy's?
Zondag 13 juni

 

Afgelopen vrijdagavond was het ook ineens tijd volgens Tim om de pups eens te douchen. Ze plakten nogal. Dus omstebeurd in de douche. Denise bracht de pups heen en weer, ik stond ze één voor één met een zacht straaltje af te douchen, en ondertussen was Tim in de puppy ruimte bezig om alles eens goed te soppen. De vloer ( voor de zoveelste keer die dag) en alle knuffels en flostouwen kregen ook een beurt. Alle puppy's zijn geslaagd met een 10! Wat waren ze rustig onder de douche. Geen 1 raakte in paniek. Weer een nieuwe ervaring. Daarna lekker afgedroogd en toen waren ze wel weer aan een tukkie toe in hun schone hol.

We halen ook zo nu en dan een pup in onze woonkeuken, dan speelt Silke er zo leuk mee. Hebben ze even de aandacht alleen. Dat vinden ze ook wel weer een beetje vreemd. Ze missen de andere broers/zus dan wel.
Vrijdag 11 juni

 

Vijf en een halve week zijn ze alweer, het gaat wel heel erg snel. Vandaag regende het de hele tijd, dus ze konden niet naar buiten. Maar binnen vinden ze het ook leuk. Ze beginnen steeds meer uit te vinden, en ik ook... Ik had steeds kranten op de grond, maar daar beginnen ze nu ook aan te scheuren. Dus ik weet niet wat handiger is. Op het zeil veeg ik de plasjes ook snel genoeg weg. Ik dacht gisteren: laat ik de brokjes eens niet fijnmalen, maar gewoon heel met wat water geven. Tot mijn grote verbazing was het hap, slik, weg. Dit gaat veel sneller. Dat doen we nu dus steeds, scheelt ook weer werk. Ik zette vandaag ook even de bak met water in hun afdeling. Even later hoorde ik wel wat, en toen ik keek, was de hele vloer drijfnat, en hadden een paar pups hun "prooi" de bench ingesleept. Ze vinden het ook heel erg leuk als ik de vloer dweil, daar hangen ze ook op en in. Evenals in mijn voeten en armen als die binnen bereik zijn. Als ze eten krijgen zitten er al een heel aantal netjes te wachten in "zithouding" geweldig.
Maandag 7 juni

 

Eindelijk weer een berichtje. Onze computer had kuren, zodat ik niet op de website kon komen. De hondjes groeien goed. Ze eten lekker van de brokjes, en krijgen hun bakje steeds schoner. Afgelopen dagen was het mooi weer, zodat ze regelmatig in de tuin konden. Soms was het gewoon te warm, dus bleven ze binnen tot het einde van de middag. Ze liggen in de tuin ook lekker te slapen. Silke wil wel bij ze in de ren, maar alleen om hun kip af te pakken. We halen nu zo nu en dan een paar pups eruit, en dan kunnen ze buiten de ren met Silke spelen. Dat vindt Silke veel leuker, als dat ze alle tien achter haar aan hollen. De pups willen dan maar 1 ding, en dat is drinken. Silke voedt ze nog twee keer op een dag, en verder eten ze dus brok en drinken ze water. Ik zet ook weer wat foto's op de site. In het gras staan ze veel mooier op de foto.
Dinsdag 1 juni

 

Precies 4 weken oud. Vandaag inderdaad druk gehad met het opruimen van de werpkist en het plaatsen van de benchen en hekjes. We gaan weer een nieuwe fase in. Ondertussen is buiten in de tuin ook een riant stuk afgezet met hekken. 's Middags zijn ze daar in gegaan, samen met Silke. Dat was erg leuk om te zien. Ze vonden het wel best, en liepen wat rond, en gingen gelijk allemaal maar eens een poepje doen. Dus dat direct weer opruimen. Een tijdje later hadden de kinderen de twee konijntjes er ook maar bijgezet, zodat het net leek of we ineens 12 puppy's hadden. De konijntjes waren wel nieuwsgierig, en sommige hondjes hielden het ook wel in de gaten. Maar ze reageerden er vrij normaal op, net of ze er altijd al bijliepen. Na een poosje lag het merendeel van de pups lekker te slapen in het gras. Ondertussen was alles in huis weer gereed om de pups te ontvangen. Dus het hele spul weer naar binnen. Silke wilde ook even poolshoogte nemen, en wrong zich in alle benchen ( 2 grote, en 1 puppybench) De kleintjes gingen ook mooi op ontdekkingsreis, en gingen later lekker op de grond of in een bench liggen. Ze hebben weer heel wat beleefd vandaag.
Maandag 31 mei

 

Gisteren dus begonnen met brokjes. Allemaal een eigen bakje met fijngemalen brokjes. Ik was heel erg benieuwd hoe dat zou gaan. De dame en de heren vlogen erop af en aten of ze nooit anders hadden gedaan. Dat was een verrassing, ik had gedacht dat ze het eerst niet lekker zouden vinden. Maar dat viel dus heel erg mee. Het bakje helemaal schoon leeg, dat lukt nog niet. Daarna zijn ze weer moe en gaan slapen. Dan kan ik ondertussen de smeerboel weer opruimen. Silke helpt me daarbij. Die likt het overgebleven spul van de grond en uit de bakjes. De hondjes hebben ook wat speeltjes in de werpkist. o.a. ook een kip. Silke heeft vanaf dat zij pup was ook zo'n kip ( nog steeds haar eerste). Maar Silke vindt die van de pups toch interessanter als haar eigen, die er ook op de grond ligt. Ze springt de kist in en pakt die van haar kinderen. Later hebben de pups de kip ook ondergepoept. Een van onze kinderen heeft hem maar op de aanrecht gelegd, kan moeders hem weer schoonmaken, want dat is natuurlijk een vies klusje waar zij niet aan beginnen... De pups volgen me steeds als ik in de buurt ben. Zodra ik m'n hand in de kist heb om wat viezigheid op te ruimen, komen ze allemaal op me aflopen. Ze zijn heel erg lief, allemaal. Ze beginnen ook steeds meer met elkaar te spelen. Morgen zijn ze alweer 4 weken oud. Het gaat wel heel erg snel. Het is dan weer tijd om ze te ontwormen. En we willen de werpkist ook maar weghalen. Daarvoor in de plaats komen een paar benchen en we zetten het wat af, zodat ze meer ruimte hebben om te ontdekken. Het schijnt ook beter weer te worden, dus als het meezit gaan ze ook even naar buiten. Ik denk dat we daar morgen wel de hele dag zoet mee zijn.
Zondag 30 mei, 27 dagen oud

 

Silke begint een beetje genoeg te krijgen van het voeden. Waarschijnlijk voelt ze de tandjes van de pups ook wel, en dat is niet prettig. We gaan ze vanaf vandaag proberen bij te voeren met wat puppybrokjes. Kijken hoe dat weer gaat.... Ze worden steeds wijzer, en als het hier nu eens mooi weer wordt, met niet zoveel wind, dan willen we proberen of ze van de week eens naar buiten kunnen. Weer eens nieuwe ervaringen opdoen. Ze groeien goed.
Donderdag 27 mei, 24 dagen oud

 

Zowat alweer een week verder. Het kwam er steeds niet van om de site bij te werken. Afgelopen dagen veel bezoek gehad van belangstellenden voor een pup. Heel erg leuk. Alleen blijft het bijwerken van de site er dan bij. Een paar dagen terug wel een poging gedaan, maar de computer had geen zin, die was wel zo traag dat ik ermee gestopt ben. Met de pups gaat alles goed. Ze groeien best op moedermelk en wat pap. Onze kinderen zijn nogal van de bijnamen. Het blonde reutje met het rode bandje noemen ze meneer wijdbeens. En hij doet die naam met eten wel eer aan. Hij staat met al zijn pootjes ( als hij de kans krijgt) in het schoteltje met pap. Maar hij vindt het heerlijk. Vanmorgen om 6 uur liep hij ook in de kist te janken en te blaffen. Hij vond het wel tijd voor een slokje. Daar kon de rest het wel mee eens zijn, dus voor Silke zat er niks anders op dan zich maar even neer te vlijen en ze te laten drinken. Ze lopen nu al een stuk vaster, en spelen ook meer met elkaar. Ik voel ook bij allemaal tandjes. Vanmorgen had ik ze even bij ons in de woonkamer, zodat het vertrek waar ze liggen even goed gelucht kon worden. Daar ook pap gegeven. Toen 5 pups gehad hadden die weer terug gebracht in de kist. Na een paar minuten kwam ik daar weer met de volgende pups, maar wat een bende was het alweer in de kist. Er hadden weer een paar zitten plassen en poepen.... Het echte werk komt er nu aan, is me ondertussen duidelijk. Maar daar staat tegenover dat we er zo van genieten!
Vrijdag 21 mei, 18 dagen oud

 

De ontwikkeling gaat de laatste dagen weer erg hard. Alle oogjes zijn nu goed open, en het lopen gaat ook steeds beter. Woensdagavond leek ik ineens wel tandjes te voelen bij een pup. Dat staat ook alweer op doorbreken. En de pups gaan elkaar nu ook ontdekken. Eerst gingen ze alleen maar tegen of over elkaar heen slapen, maar nu zijn ze zich echt van elkaar bewust. Vanochtend zoog ik de werpkist weer even uit. De pups sliepen lekker. Normaal gesproken merkten ze niks, maar deze keer werd alles wakker en begon om me heen te draaien. Ik denk dat de oortjes ook wat meer gaan openstaan. Weer een volgende fase. Straks ga ik ze weer wegen, en pap voeren. Dat is een plakkerig klusje. De meesten vinden het lekker, en likken het van een schoteltje af. Maar de pootjes moeten natuurlijk ook even in de pap. Komend weekend zullen we proberen om weer wat foto's op de site te zetten. Voordat je het weet zijn de foto's alweer achterhaald. Zo snel gaat het op het ogenblik.
Woensdag 19 mei, 16 dagen oud

 

Afgelopen zondag heeft Silke haar laatste pil gehad. Het gaat weer goed met haar. Ze graaft een enorm gat in de tuin. Vlak bij een boom zat een hol van een of ander beest. Dat heeft ze nu zover uitgegraven dat ze er zelf zowat in past. Met de pups gaat het ook goed. Ze hebben de oogjes open en beginnen wankel op hun pootjes te lopen. Ze horen nog niks. En dat merk ik ook als ik stofzuig. Ik kan in de werpkist zuigen, rakelings langs hun lijfje, en ze slapen gewoon door. Maar het wonderlijke is, dat als één pup piept, ze dan dus wel allemaal wakker worden. Gisteren hebben ze een pasta gehad tegen wormen. Dat was oranje van kleur, dus alles was op t end oranje. Silke ook weer ontwormd. Ook geven we de pups (welke daar behoefte aan hebben) wat kunstmelk of pap. Sommigen willen er niets van weten, en hebben waarschijnlijk hun buikje al vol, en anderen vinden het heerlijk. 's Nachts zijn ze ook heel tevreden.
Maandag 17 mei, 14 dagen oud

 

Afgelopen dagen kwamen de pups toch niet zoveel aan als we zouden willen, dus vanaf gisteren toch begonnen met bijvoeren. Melk uit een flesje, dat is even wennen. De meeste pups willen het niet. Vandaag bambix gehaald, en een papje gemaakt. Pup voor pup op schoot en eerst even van een vinger pap likken, daarna proberen of ze ook van een schoteltje willen. De ene pup vindt het heerlijk, en een andere pup is één en al tegenzin. Het eindigt ermee dat alles plakt: pups, ikzelf, kleding, alles. Wat een geklieder. Doet me toch wel weer erg aan de kraamtijd met m'n kinderen denken. Zodra die aan vast voedsel toewaren, werd het ook een dikke puinhoop. Met hondjes is het dus niet anders... Verder gaan de pups steeds meer echt op hun pootjes beginnen te lopen, in plaats van te kruipen.
Donderdag 13 mei, 10 dagen oud

 

Een "goede" nacht achter de rug. Pups zijn tevreden, en Silke is vrij rustig. De afgelopen nachten moest ik er zo'n 3 keer met haar uit omdat ze plassen moest. Ze drinkt natuurlijk ook veel meer. Afgelopen nacht hoefde ik er slechts 2 keer uit. De pupjes sliepen dan lekker. Maar zodra we weer binnen waren, vond Silke het tijd om ze eens lekker schoon te likken. En dan werden ze natuurlijk weer wakker, en hadden ze wel weer trek in een slokje. Alles went, en daarna als ik een paar keer tot 10 geteld heb ( niet om in slaap te komen, want dat lukt nu wel vrij snel, maar om te kijken of ze er allemaal nog goed bij liggen) val ik weer vrij snel in slaap. Ze komen iedere dag nog aan. Op het fotoboek heb ik ook weer wat foto's gezet. We maken er een hele hoop, en filmen ook regelmatig. Je kan tijden naar ze kijken, dit verveelt niet snel.
Dinsdag 11 mei, 8 dagen oud

 

Alweer een week terug dat ze geboren zijn. En wat zijn ze al gegroeid! Ze beginnen nu wat klem te liggen in het katten/hondenmandje. Dat is één dezer dagen ook gebeurd. Dan moeten ze gewoon in de werpkist liggen. Ze hielden elkaar zo wel lekker warm. Het is trouwens toch behoorlijk warm in de ruimte waar ze liggen. Silke vindt het haast tè warm. Het beginnen al hele hondjes te worden. De oortjes lagen eerst nog tegen het hoofdje aan, maar beginnen nu langs het hoofd te hangen. En ze beginnen voorzichtige pogingen te ondernemen om echt op hun pootjes te staan. Mensen maken wel eens grappen over "domme blondjes", dat is natuurlijk onzin. Als we dat nog niet wisten, zijn we daar nu wel achter gekomen. Wat zijn onze blondjes een stel bijdehandjes. Bij de geboorte al flink aan het gewicht, en nu hebben ze ook eeuwig honger. We proberen ze zo laat mogelijk aan te leggen, zodat de rest ook de kans krijgt. En als ze dan groen licht krijgen, leggen we ze zover mogelijk voor bij Silke haar hoofd aan, daar schijnt het minste melk te wezen. Maar voordat je met je ogen kan knipperen zijn ze alweer naar achteren gekropen, en met wat duw en trekwerk hebben ze weer een beter gevuld speen te pakken. Denise heeft 1 blondje al een (tijdelijke) naam gegeven: "Herman", naar Herman den Blijker. Net zo'n bol buik(je) en kaal hoofd. Alle andere pups doen het ook goed, ze liggen heel tevreden. Met Silke gaat het ook weer goed. Ze rent weer door de tuin.
Zondag 9 mei

 

Met Silke ging het donderdag toch niet helemaal naar wens, ze at niet goed en ik vertrouwde het niet helemaal. De veearts is end van de ochtend even langsgeweest. Ze bleek baarmoederontsteking te hebben. Dus nu is ze aan de medicijnen. Vandaan, zondag gaat het alweer een stuk beter. Het was wel even oppassen dat de pups genoeg melk kregen. We wegen ze elke dag, en het gaat nog steeds goed. Dus we voeden nog niet bij. We hebben wel de kunstmelk in huis, dus mocht het toch nodig zijn, kunnen we direct ingrijpen.

10 pups is een heleboel. We proberen ze 5 om 5 aan te leggen, maar dat lukt niet altijd. 's nachts begint er wel eens 1 te piepen, en voordat je het weet zijn ze alle 10 klaar wakker. Dan begint het battle om als eerste bij een tepel te komen. Een heel gekrioel. En wij steeds maar tellen of ze er alle tien nog zijn, dat er niemand in de verdrukking is gekomen. Het is ook heel leuk om de geluidjes van de pups te horen. Heel tevreden als ze lekker lurken, maar een beetje klagelijk en chagerijnig als een tepel al leeg blijkt te zijn... Af en toe kan je in de geluidjes met een beetje fantasie ook al een blafje horen, heel geinig.
4 mei 2010

 

's Morgens begint er toch ineens schot in de zaak te komen, tot grote opluchting van ons allen. En om 9.25 uur wordt een eerste blonde pup geboren. Nog geen kwartier later komt een tweede blonde reu. Allebei best aan het gewicht. Zo gaat het met regelmaat. En iedere keer weer een reu. Maar dan komt er toch nog een teefje aan. We hadden geen flauw benul hoeveel pups er zouden komen. Ondertussen staat de teller op 6 pups. Al een mooi aantal. Maar Silke vond het nog niet genoeg, daar kwam weer een reu. Ze deed het geweldig. Op een gegeven moment was het begin van de middag, en nog hield het niet op. Daar was nummer 8. Dit zou weleens de laatste kunnen wezen dachten we. Maar nee, er zouden nog twee volgen. Uiteindelijk kreeg ze dus 1 zwart teefje, en 9 reuen, waarvan 3 blond, 2 zwart blond en 4 zwart. Allemaal goed van gewicht.

Silke is na de tijd wel moe en ligt lekker met haar kroost uit te zakken. 's Nachts hebben ze een goede nacht gehad, en het bazinnetje iets minder. Ik heb er weer bij geslapen, en in de gaten gehouden of alles goed ging.
Maandag 3 mei 2010

 

Nog steeds geen puppy's. Steeds denk je dat het zover is, maar het is steeds loos alarm. Maandag op dinsdag nacht graaft ze behoorlijk in haar werpkist, maar er komt niks. 

30 april 2010


Het zijn nu echt de laatste loodjes voor Silke. Ze is flink gegroeid afgelopen twee weken. We wandelen hele kleine stukjes, dat is genoeg voor haar. De werpkist staat klaar, en sinds deze week slaapt ze daar ook 's nachts. Anders sliep ze altijd in de kennel in de stal. Daar wil ze nu ook steeds nog heen, ze voelt zich daar heel erg prettig. Maar omdat we haar dan niet goed in de gaten kunnen houden, kan dat niet. We voelen de pups ook bewegen, erg leuk. Hoeveel zullen het er worden, en welke kleur en geslacht ??? Maandag 3 mei is de uitgerekende datum.
Februari 2010

 

Woensdag 17 februari is Silke loops geworden. Inmiddels zijn wij naar de reu geweest, waar zij gedekt is. Als alles goed mag gaan worden er begin mei puppy's geboren.

Silke is nu 6 weken terug gedekt. Alles gaat goed met haar, en ze begint nu zichtbaar dikker te worden. Ze is heel rustig op het moment en slaapt/rust veel. Ook naast de fiets lopen gaat in een sukkeldrafje, dus alles wijst erop dat het wel goed zit. Nog drie weken geduld, en dan zullen we weten hoe haar kleintjes eruit zien.


Silke's enige dochter,

vrouwen onder elkaar...

12 mei

13 mei

16 mei

18 mei

22 mei

6 juni

11 juni